Gevulde omelet
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze omelet wordt gevuld met een mengeling van spek, champignons en kaas. Hoe kan je daar nu niet van genieten?
Wat hebben we nodig:
- 250 gr spekblokjes
- 5 witte champignons, in plakjes gesneden
- extra vetstof
- 4 eieren
- 2 eetlepels culinaire room
- peper en zout
- 25 gr Emmenthaler, geraspt
- verse bieslook, gesnipperd
- Bak de spekblokjes in een antikleefpan.
- Haal het spek uit de pan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, in het spekvet.
- Voeg het spek en eventueel wat extra vetstof toe.
- Mix de eieren schuimig met de room.
- Kruid de eieren met peper en zout.
- Giet de eieren over de mengeling spek/champignons en zet een deksel op de pan.
- Laat de omelet op een zacht vuurtje garen.
- Duw met een silicone spatel af en toe de randen wat meer naar het midden, zodat niet-gestold ei onder de omelet kan lopen.
- Strooi de kaas over de omelet en zet het deksel nog even terug op de pan.
- Met een lange spatel vouw je de omelet dicht.
- Laat de omelet op je bord glijden en werk af met veel verse bieslook.
Serveer met een kruidensalade en vers gebakken brood.
Reacties