Gevulde omelet

Foto Cathy Van de Moortele
Zo blij met onze 4 kippetjes in de tuin. Ze eten ons keukenafval op en elke dag geven ze ons smakelijke eitjes. Mooie deal!
Deze omelet wordt gevuld met een mengeling van spek, champignons en kaas. Hoe kan je daar nu niet van genieten?

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr spekblokjes
  • 5 witte champignons, in plakjes gesneden
  • extra vetstof
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels culinaire room
  • peper en zout
  • 25 gr Emmenthaler, geraspt
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de spekblokjes in een antikleefpan.
  • Haal het spek uit de pan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, in het spekvet.
  • Voeg het spek en eventueel wat extra vetstof toe.
  • Mix de eieren schuimig met de room.
  • Kruid de eieren met peper en zout.
  • Giet de eieren over de mengeling spek/champignons en zet een deksel op de pan.
  • Laat de omelet op een zacht vuurtje garen.
  • Duw met een silicone spatel af en toe de randen wat meer naar het midden, zodat niet-gestold ei onder de omelet kan lopen.
  • Strooi de kaas over de omelet en zet het deksel nog even terug op de pan.
  • Met een lange spatel vouw je de omelet dicht.
  • Laat de omelet op je bord glijden en werk af met veel verse bieslook.
TIP:

Serveer met een kruidensalade en vers gebakken brood.

Reacties