Brownies met Baileys en macadamianoten

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe internationaal kan je gaan? Belgische chocolade, Australische macadamianoten en Baileys Irish Cream. De-li-cious!

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt
  • 60 gr pure cacao
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 50 gr boter
  • 60 gr fondant chocolade, grof gehakt
  • 180 gr fijne griessuiker
  • 60 gr Baileys Irish Cream
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 60 gr macadamianoten, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante vorm lichtjes in.
  • Zeef de bloem met het cacaopoeder, natriumbicarbonaat en het zout.
  • Doe de boter in een microgolfbestendig kommetje en laat ze warm worden. 
  • Doe de chocolade bij de warme boter en laat 5 min staan zonder te mengen.
  • Roer de chocolade door de boter tot je een mooie, gladde saus hebt.
  • Voeg de suiker en de Baileys toe en meng.
  • Zet het potje nog even terug in de microgolf en warm weer door.
  • Laat de gesmolten chocolade even afkoelen en klop ze dan op met de eieren.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel alles dooreen. Meng er ook de noten onder. Meng niet langer dan nodig.
  • Giet het beslag (het is behoorlijk stevig) in de schaal en zet de brownies gedurende 18 min in de oven.
  • Check op gaarheid: een satéstokje mag er net niet droog uitkomen. Het moet nog een klein beetje vochtig zijn.
  • Haal de brownies uit de oven en laat ze 5 min staan.
  • Snij de brownies in vierkantjes en laat ze zo afkoelen in de vorm.
TIP:

Je kan ook een ander koffielikeur of andere noten gebruiken.
Ik heb gekozen voor BLOC chocolade van Jacques. Deze chocolade gebruik ik liefst als de chocolade moet gesmolten worden.
Vervang pure cacao niet door Nesquick, dat is een heel ander product.

Reacties