Aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Warme, gekookte aardappelen zijn niet mijn meest favoriete manier van aardappelen eten. Maar met die warme, gekookte aardappelen kan je nog alle kanten op. Je kan er aardappelpuree, West-Vlaamse stovers, gebakken aardappelen, ... van maken. Of je maakt er een aardappelsalade van. Vertrek van warme aardappelen, zodat die de dressing goed opnemen. Dat zorgt namelijk voor extra smaak. Ik vertrek voor groentjes, afgaand van wat er in de koelkast ligt. Zorg voor kleur en variatie. Het is een goeie manier om ook extra groentjes binnen te krijgen.

Wat hebben we nodig:
  • 4 grote kookvaste aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 vleestomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 2 eieren, hardgekookt en afgekoeld
  • 1/4 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 200 gr gekookte ham, in reepjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • peper en zout
  • mayo naar smaak
  • enkele bladeren van een kropsla, gewassen en gedroogd
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de aardappelstukken tot ze beetgaar zijn.
  • Meng de nog warme aardappelen met de groentjes, eieren, ham, kruiden.
  • Schep 2-3 eetlepels mayonaise door de salade.
  • Serveer de salade op kropsla.
  • Smakelijk!
TIP:

Dek de salade goed af voor je ze in de koelkast zet, als je ze later wilt eten.




Reacties