Aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 grote kookvaste aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
- 2 vleestomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 2 eieren, hardgekookt en afgekoeld
- 1/4 courgette, in fijne brunoise gesneden
- 200 gr gekookte ham, in reepjes gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- peper en zout
- mayo naar smaak
- enkele bladeren van een kropsla, gewassen en gedroogd
- Stoom de aardappelstukken tot ze beetgaar zijn.
- Meng de nog warme aardappelen met de groentjes, eieren, ham, kruiden.
- Schep 2-3 eetlepels mayonaise door de salade.
- Serveer de salade op kropsla.
- Smakelijk!
Dek de salade goed af voor je ze in de koelkast zet, als je ze later wilt eten.
Reacties