Aardbeiconfituur
Foto Cathy Van de Moortele |
Zoek een boerenmarkt bij jou in de buurt en geniet van seizoensgroenten en -fruit. Je steunt er niet alleen de kleine zaken mee: het is nog eens goed voor je portemonnee én voor je gezondheid.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg rijpe, smaakvolle aardbeien, ontkroond en in stukjes gesneden
- 1 kg geleisuiker
Hoe gaan we te werk:
- Zet een klein bordje in de koelkast.
- Doe de stukjes aardbei met de suiker in een grote, zware pot, type Le Creuset.
- Laat het fruit 30 min staan en roer af en toe om.
- Met een pureestamper maak je het fruit nog wat kleiner.
- Breng het fruit aan de kook.
- Laat de confituur doorkoken (volg de richtlijnen op de verpakking van jouw geleisuiker).
- Laat een lepeltje confituur vallen op het ijskoude bordje dat in de frigo staat.
- Wacht even. Haal je vinger door het hoopje confituur. Als de lijn blijft staan, is je confituur stevig genoeg.
- Breng de confituur over in schone, omgespoelde bokalen. Schroef de deksels erop en draai de potten onmiddellijk om.
- Laat de bokalen confituur afkoelen op een vochtige handdoek.
- Bewaar koel.
TIP:
Schrijf de datum op je bokaaltjes confituur.
Reacties