Beef burrito

Foto Cathy Van de Moortele
Nog 500 gr pré-salé américain van Deel een koe in de diepvriezer: ideaal voor deze beef burrito's. Verrijk het gehakt met rijst, maïs, bonen en werk je burrito af met avocado, geschaafde witte kool, cheddar en rode uisnippertjes. Deze burrito's kan je makkelijk invriezen in aluminiumfolie. Warm ze weer op in de oven (in de folie) en je hebt rustig de tijd om je post door te nemen.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr basmatirijst
  • olie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 500 gr runderaméricain
  • 1 zakje burrito kruiden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje maïs, gespoeld en uitgelekt
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 8 tortilla's
  • 2 avocado's, geschild, ontpit en in plakjes gesneden
  • witte kool, zeer fijn geschaafd
  • cheddar, geraspt
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de rijst gaar in dubbel zoveel water. Laat de rijst afkoelen.
  • Laat wat olie warm worden in een grote pan.
  • Fruit de ui glazig en voeg de look toe.
  • Breek de américain met een houten lepel in de pan en laat het vlees bakken tot het niet langer roze ziet.
  • Meng de tomatenpuree met het water en voeg dat toe aan het gehakt.
  • Roer de gare rijst, de tomatenblokjes, maïs en bonen door het gehakt en laat het geheel iets droger worden op een matig vuur. Blijf goed roeren.
  • Verwarm de tortilla's 30 sec per stuk in de microgolf.
  • Beleg met de vleesvulling, plakjes avocado, cheddar kaas, witte kool, rode ui.
  • Vouw de onderkant over de vulling, de zijkanten vouw je iets naar binnen.
  • Rol de burrito's verder op.
  • Serveer met zure room.
TIP:

Ook lekker met guacamole erbij.
Vries de burrito's in en verwarm ze weer in de oven, in de aluminiumfolie. Je kan ze na het ontdooien ook in de folie bakken in de pan, op een laag vuur. De burrito's zullen dan wat krokant worden van buiten maar mooi zacht zijn binnenin.

Reacties