Maïsbrood

Foto Lana Joos
In ons land is maïsbrood (cornbread) niet zo gekend. Maïsmeel vind je dan ook niet overal. Maar als je het vindt: probeer het eens uit? Heerlijk bij een hete chili con carne of besmeerd met honingboter, belegd met kaas (onder de grill even laten smelten) of als wentelteefjes als je restjes hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 170 gr maïsmeel
  • 100 gr bloem
  • 15 gr kristalsuiker
  • 7 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 360 gr karnemelk, ongezoet
  • 90 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C en vet een vierkante bakvorm lichtjes in.
  • Meng het maïsmeel met de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout.
  • Meng de eieren met de karnemelk en de afgekoelde boter.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en schep om. Er mogen nog wat klontertjes inzitten, maar je mag geen droge bloem meer zien.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak het maïsbrood 20 - 25 min of tot een saté prikker er droog uit komt.
  • Laat het brood nog 10 min afkoelen in de vorm voor je het aansnijdt.
TIP:

Voeg eens wat kruiden (bv nigellezaad, Mexicaanse kruiden, ...) toe aan je beslag voor een andere smaak.

Reacties