Gevulde tomaten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 vleestomaten
- peper en zout
- 500 gr gemengd gehakt (varken/kalf)
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- peterselie, fijngesnipperd
- nootmuskaat
- 20 gr Nazareth kaas, geraspt
- 4 klontjes boter
- 2 takjes rozemarijn
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een kleine ovenschaal klaar, waar de tomaten net inpassen zonder om te vallen.
- Snij het kapje van de tomaten en leg ze even apart.
- Met een meloenlepel hol je de tomaten uit, zonder ze kapot te maken. (gebruik het tomatenpulp voor een andere bereiding)
- Kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
- Maak de vulling: meng het gehakt met de uisnippertjes, look, peterselie en kruid met peper, zout en verse nootmuskaat. Meng de kaas door het gehakt en verdeel in 4 gelijke delen.
- Rol grote ballen van de vulling en stop ze in de tomaten.
- Leg op elke vulling een klontje boter, zet het kapje weer op de tomaten, leg de takjes rozemarijn erbij en schuif de gevulde tomaten 1u in de oven.
- Serveer met Griekse rijst of aardappelpuree.
Neem zeker vleestomaten als je ze wilt vullen.
Reacties