Pindakaaskoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 115 gr pindakaas
- 1 ei
- 100 gr fijne griessuiker
- 75 gr lichtbruine suiker
- 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- 1/4 koffielepel zout
- merg van 1/2 vanillestokje
- Klop de boter romig met de pindakaas, het ei en de 2 soorten suiker tot je een mooi lichtgekleurde massa bekomt.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout en het vanillemerg.
- Stort de bloem bij de natte ingrediënten en meng kort tot er geen droge bloem meer te zien is.
- Verdeel het deeg in 2 delen en vorm er platte schijven van.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
- Haal 1 schijf deeg uit de koelkast en bebloem je werkblad lichtjes.
- Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 160°C.
- Rol het deeg voorzichtig uit. Met koekjesstekers maak je de vormen die jij leuk vindt.
- Leg de koekjes op de bakplaten en zet ze in de koelkast tot alle koekjes gevormd zijn.
- Bak de koekjes 15 min en draai de platen halverwege de baktijd als je meerdere platen tegelijk in de oven zet.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes in een blikken koekjestrommel, zodat ze mooi krokant blijven.
Reacties