Pindakaaskoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog een paar potten pindakaas in de voorraadkast staan (bedankt voor al wie pindakaas koopt en beslist dat het toch niet dat is) en wil dat nu net zijn wat ik nodig had voor deze pindakaaskoekjes!

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 115 gr pindakaas
  • 1 ei
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 75 gr lichtbruine suiker
  • 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/4 koffielepel zout
  • merg van 1/2 vanillestokje
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter romig met de pindakaas, het ei en de 2 soorten suiker tot je een mooi lichtgekleurde massa bekomt.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout en het vanillemerg.
  • Stort de bloem bij de natte ingrediënten en meng kort tot er geen droge bloem meer te zien is.
  • Verdeel het deeg in 2 delen en vorm er platte schijven van.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
  • Haal 1 schijf deeg uit de koelkast en bebloem je werkblad lichtjes.
  • Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 160°C.
  • Rol het deeg voorzichtig uit. Met koekjesstekers maak je de vormen die jij leuk vindt.
  • Leg de koekjes op de bakplaten en zet ze in de koelkast tot alle koekjes gevormd zijn.
  • Bak de koekjes 15 min en draai de platen halverwege de baktijd als je meerdere platen tegelijk in de oven zet.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
TIP:

Bewaar de koekjes in een blikken koekjestrommel, zodat ze mooi krokant blijven.

Reacties