Citroensorbet met gin

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben al heel wat mooie dagen gehad: veel zon, niet teveel regen. Tijd om ijsjes te maken. Mijn ervaring leert me, dat je bij zelfgemaakt roomijs na enkele dagen in de diepvriezer, vaak ijskristallen krijgt. Bij deze sorbet heb je dat niet. De sorbet blijft mooi schepbaar en ijsvrij. Zalig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr water
  • 180 gr fijne griessuiker
  • 1 eetlepel honing
  • zeste van 2 (biologische) citroenen
  • het sap van 4 citroenen
  • 2 eetlepels gin
Hoe gaan we te werk:
  • Zet daags voordien de beker van je ijsmachine in de diepvriezer (niet nodig als je een ijsmachine hebt waarbij dat niet hoeft).
  • Doe het water met de suiker en de honing in een steelpan en verwarm tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • Laat de suikersiroop afkoelen en roer er de zeste, het citroensap en de gin door.
  • Zet dit mengsel in de koelkast en laat het goed koud worden.
  • Giet het koude mengsel in de ijsmachine en laat het toestel draaien tot de sorbet schepklaar is (volg de richtlijnen op je machine 20 - 40 min).
TIP:

Vervang de gin door citroenjenever of limoncello.
Gebruik liefst biologische citroenen als je de zeste nodig hebt. Heb je die niet, schrob de citroenen dan grondig voor je er de zeste afhaalt.

Reacties