Citroensorbet met gin
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr water
- 180 gr fijne griessuiker
- 1 eetlepel honing
- zeste van 2 (biologische) citroenen
- het sap van 4 citroenen
- 2 eetlepels gin
- Zet daags voordien de beker van je ijsmachine in de diepvriezer (niet nodig als je een ijsmachine hebt waarbij dat niet hoeft).
- Doe het water met de suiker en de honing in een steelpan en verwarm tot de suiker helemaal gesmolten is.
- Laat de suikersiroop afkoelen en roer er de zeste, het citroensap en de gin door.
- Zet dit mengsel in de koelkast en laat het goed koud worden.
- Giet het koude mengsel in de ijsmachine en laat het toestel draaien tot de sorbet schepklaar is (volg de richtlijnen op je machine 20 - 40 min).
Vervang de gin door citroenjenever of limoncello.
Gebruik liefst biologische citroenen als je de zeste nodig hebt. Heb je die niet, schrob de citroenen dan grondig voor je er de zeste afhaalt.
Reacties