Bananen muffins met paranoten

Foto Cathy Van de Moortele
Je kent het verhaal al: overrijpe bananen zijn een delicatesse als je houdt van bananenbrood. En heel toevallig hou ik heel erg van bananenbrood, ook al vind ik de reuk van overrijpe bananen niet te harden. Vroeger kon je al eens overrijpe bananen kopen aan sterk verminderde prijs, maar nu is dat haast niet meer te vinden. Zorg dus dat je meer bananen koopt dan je op kan, zodat je eens kan genieten van deze muffins.

Wat hebben we nodig:
  • 2 overrijpe bananen, gepeld
  • 1 ei
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 eetlepel boter, gesmolten en afgekoeld
  • 130 gr zelfrijzende bloem
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • snuifje zout
  • 15 gr room
  • 30 gr paranoten, gehakt + extra 
  • 15 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een muffinpan klaar met daarin 6 papieren muffinvormpjes.
  • Plet de bananen met een vork. 
  • Meng de geplette bananen met het ei en de suiker tot een homogene massa. Doe dit met een vork.
  • Meng de zelfrijzende bloem met het vanillemerg en het zout.
  • Meng de droge ingrediënten onder de natte, tot er geen droge bloem meer te zien is. Meng niet langer dan nodig, om te vermijden dat je taaie muffins krijgt.
  • Voeg de room toe en meng nogmaals kort.
  • Spatel de noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
  • Strooi de extra nootjes en de chocolate chips over de muffins.
  • Bak de muffins 18 min of tot ze goudbruin zijn.
TIP:

Bewaar de muffins in een Tupperware doos.
Warm de muffins 30 sec op in de microgolf voor je ze eet.

Reacties