Toast met fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Ik maak mijn bordjes graag aantrekkelijk, ook in de ochtend. Je wordt al vrolijk van bij het ontbijt en je dag kan niet meer stuk. Brood wordt hier nooit weggegooid, maar als het "oud" is, wordt het weer verwerkt tot iets anders: toast, wentelteefjes, broodpudding of paneermeel. Vandaag had ik nog wat restjes brood en daar heb ik toast van gemaakt, belegd met wat ik op dat moment in huis had. Dit dus:

Wat hebben we nodig:
  • 2 sneden brood, aan beide zijden getoast
  • cottage cheese
  • kersen, ontpit en doorgesneden
  • aardbeien, ontkroond en doorgesneden
  • zwart sesamzaad
  • honing, vloeibaar
  • pindakaas
  • aardbeiconfituur
  • banaan, geschild en in schuine plakken gesneden
  • enkele gezouten pinda's, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer toast 1 met cottage cheese.
  • Beleg met rood fruit.
  • Werk af met sesamzaad en druppel er wat honing over.
  • Voor toast 2, besmeer je het brood met pindakaas.
  • In het midden beleg je met aardbeiconfituur.
  • Schik plakjes banaan op de confituur.
  • Werk af met de gehakte pinda's.
TIP:

Ook chocopasta met aardbei en gehakte hazelnoot is een leuke optie.
Ik toast mijn brood in mijn kleine grilloventje. Zo kan je makkelijk meerdere sneetjes naast elkaar leggen, zodat het hele gezin tegelijk aan tafel kan. Draai de sneetjes brood om, om de andere kant te toasten.

Reacties