Gehaktballetjes met spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr verse spinazie, gewassen en droog gezwierd
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 500 gr boerengehakt
- 1 ei
- 50 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 - 2 eetlepels paneermeel
- vetstof
- Cutter de spinazie fijn in de keukenrobot. Giet vocht dat er nog inzit weg.
- Voeg de sjalot en de look, het gehakt en het ei toe en mix tot een gladde massa.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Probeer om balletjes te vormen met licht vochtige handen. Is de massa nog te plakkerig, voeg dan 1 à 2 eetlepels paneermeel toe.
- Laat de massa opstijven in de koelkast (30 min), afgedekt.
- Vorm balletjes en leg ze klaar op een bord.
- Laat wat vetstof warm worden in een gietijzeren pan.
- Bak de balletjes mooi goudbruin aan alle zijden.
Lekker met puree. Geef er nog extra groenten bij, zoals spercieboontjes. Je kan nooit teveel groenten eten.
Geen fan van Parmezaanse kaas? Voeg dan geraspte mozzarella toe.
Je kan ook hamburgers maken ipv balletjes.
Reacties