Quinoa pilav

Foto Cathy Van de Moortele
Een heerlijke quinoa pilav voor zomerse dagen: lekker bij de BBQ of gewoon voor een lichte lunch. Ik heb er merguez bij geserveerd en een pan vol gebakken uien en paprikareepjes.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
  • 1eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 15 gr amandelschilfers
  • 150 gr quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • verse koriander, gesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 1 koffielepel komijn, gemalen
  • 3 blaadjes verse salie, gesnipperd
  • 15 gr rozijnen, geweld in warm water
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat klaar en vet die lichtjes in.
  • Verdeel de butternutblokjes op de plaat en besprenkel ze met olie. Schud goed op.
  • Kruid met peper en zout.
  • Bak de butternut 15 min, strooi er de amandelschilfers over en bak nog 5 min langer.
  • Zet de quinoa onder water en voeg het verkruimeld bouillonblokje toe.
  • Kook de quinoa tot je kleine staartjes ziet verschijnen. Dan is je quinoa gaar. Giet af (indien nodig) en laat uitlekken.
  • Meng de quinoa met de butternut, amandelschilfers, koriander, chili, komijn, salie en rozijnen.
TIP:

Ik gebruik graag diepvries butternut. De butternut is geschild, in blokjes gesneden en vers ingevroren. Je haalt enkel uit wat je nodig hebt.



  • cups peeled and cubed butternut squash
  •  cloves garlic, minced
  •  1/8-1/4 teaspoon crushed red pepper
  •  teaspoons olive oil
  •  1/4 cup sliced almonds
  •  cups cooked quinoa
  •  tablespoon snipped fresh sage
  •  1/2 teaspoon salt

Directions

  1.  Preheat oven to 425 degrees F. In a large bowl combine butternut squash, garlic, and crushed red pepper. Drizzle with 2 teaspoons of the oil. Stir until the squash is evenly coated. Spoon into a 15x10x1-inch baking pan. Roast for 30 minutes, stirring once and adding the sliced almonds for the last 4 to 5 minutes of roasting.
  2.  In a large bowl combine quinoa, the remaining 3 teaspoons oil, the snipped sage, and salt. Stir in roasted squash and almonds. If desired, garnish with sage leaves.

Reacties