Quinoa pilav
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
- 1eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 15 gr amandelschilfers
- 150 gr quinoa
- 1 bouillonblokje
- verse koriander, gesnipperd
- enkele chilivlokjes
- 1 koffielepel komijn, gemalen
- 3 blaadjes verse salie, gesnipperd
- 15 gr rozijnen, geweld in warm water
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat klaar en vet die lichtjes in.
- Verdeel de butternutblokjes op de plaat en besprenkel ze met olie. Schud goed op.
- Kruid met peper en zout.
- Bak de butternut 15 min, strooi er de amandelschilfers over en bak nog 5 min langer.
- Zet de quinoa onder water en voeg het verkruimeld bouillonblokje toe.
- Kook de quinoa tot je kleine staartjes ziet verschijnen. Dan is je quinoa gaar. Giet af (indien nodig) en laat uitlekken.
- Meng de quinoa met de butternut, amandelschilfers, koriander, chili, komijn, salie en rozijnen.
Ik gebruik graag diepvries butternut. De butternut is geschild, in blokjes gesneden en vers ingevroren. Je haalt enkel uit wat je nodig hebt.
- 4 cups peeled and cubed butternut squash
- 6 cloves garlic, minced
- 1/8-1/4 teaspoon crushed red pepper
- 5 teaspoons olive oil
- 1/4 cup sliced almonds
- 2 cups cooked quinoa
- 1 tablespoon snipped fresh sage
- 1/2 teaspoon salt
Directions
- Preheat oven to 425 degrees F. In a large bowl combine butternut squash, garlic, and crushed red pepper. Drizzle with 2 teaspoons of the oil. Stir until the squash is evenly coated. Spoon into a 15x10x1-inch baking pan. Roast for 30 minutes, stirring once and adding the sliced almonds for the last 4 to 5 minutes of roasting.
- In a large bowl combine quinoa, the remaining 3 teaspoons oil, the snipped sage, and salt. Stir in roasted squash and almonds. If desired, garnish with sage leaves.
Reacties