Pizza met chorizo
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 portie pizzadeeg
- 1 grote eetlepel pizzasaus of tomatensaus
- verse oregano, gesnipperd
- 60 gr mozzarella, geraspt
- 7 sneetjes chorizo
- olijfolie
- Leg je pizzasteen in de oven en verwarm die voor op de hoogste temperatuur (260°C op mijn Stoves).
- Duw het pizzadeeg uit tot een cirkel op een licht bebloemd werkblad.
- Op een houten plank met steel, leg je een vel bakpapier.
- Leg het pizzadeeg op het bakpapier en smeer de saus op het deeg.
- Strooi de oreganoblaadjes over de saus.
- Te beginnen aan de buitenrand, strooi je de kaas naar het midden toe.
- Beleg met de plakjes chorizo en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Schuif de pizza 7 - 9 min in de oven of tot je huis naar een rasechte pizzeria ruikt: het teken dat je pizza klaar is!
Ook koud is pizza lekker. Neem de laatste punt pizza mee naar je werk en eet er een kruidensalade bij.
Reacties