Bircher muesli

Foto Cathy Van de Moortele
We waren in Munchen voor een diabetescongres, toen we 's morgens op het ontbijtbuffet voor het eerst Bircher muesli aten. Wat was dat lekker! Ik had wel al geweekte havermout gemaakt, maar nog niet eerder de combinatie met gedroogd fruit, geraspte appel en noten. Een aanrader! Je kan deze Bircher muesli gerust in een grotere hoeveelheid maken en in de koelkast bewaren, hij wordt alleen maar nog beter. Dit is mijn versie.

Wat hebben we nodig:
  • 1 appel, gewassen
  • 130 gr volle, Griekse yoghurt (10%)
  • zoetstof naar smaak
  • 25 gr ongepelde amandelen
  • 15 gr chiazaad
  • 50 gr tricolore rozijnen
  • 100 gr meergranen havervlokken
  • 200 gr melk of melkvervanger
Hoe gaan we te werk:
  • Rasp de appel met schil grof en doe hem in een kom.
  • Meng de yoghurt met zoetstof naar smaak en doe hem bij de appel.
  • Voeg de amandelen, het chiazaad, de rozijnen en de havervlokken toe en schep om.
  • Breng alles over in een weckpot.
  • Overgiet de muesli met de melk.
  • Sluit af en zet minstens 12u in de koelkast.
  • In de ochtend schep je twee eetlepels muesli in je ontbijtkom.
  • Werk af met vers fruit naar smaak: bosvruchten, steenvruchten, banaan, ..
TIP:

De noten en havervlokken worden mooi zacht in de muesli, de rozijnen en het chiazaad zwellen op. De appel zorgt voor het zoete.
Gebruik zoetstof, agave, honing, of welk zoetmiddel jouw voorkeur draagt.

Reacties