Ontbijtpannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan nooit genoeg recepten hebben voor ontbijtpannenkoekjes.. Bij deze:

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel fijne griessuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 30 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eieren, losgeklopt 
  • 300 gr volle melk
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem goed met het bakpoeder, het zout en het vanillemerg in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Klop de boter met de eieren en de melk tot één geheel.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng kort (er mag geen bloem meer te zien zijn, maar er mogen wel nog klontertjes inzitten).
  • Verhit een antifkleefpan en doe er een klein beetje vetstof in (ik gebruik een bakspray).
  • Schep 2 - 4 hoopjes beslag in de pan en laat ze op een medium vuur kleuren.
  • Van zodra het beslag bubbeltjes vertoont en de randjes al wat droger zijn, kan je met een platte spatel de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien.
  • Bak de pannenkoekjes aan de tweede kant.
  • Serveer met ahornsiroop en chocolate chips.
TIP:

Je kan ook wat chocolate chips op het beslag strooien als je de pannenkoekjes aan de eerste kant aan het bakken bent. Chocolate chips zijn stukjes chocolade die niet smelten tijdens het bakken, in tegenstelling tot chocolade callets (callets gebruik je als smeltchocolade om bv warme chocoladesaus te maken). Chocolate chips worden dan ook gebruikt in recepten voor chocolate chip cookies, muffins met chocolate chips, .. 

Reacties