Tabbouleh

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk als zomerse lunch, deze frisse tabbouleh. Op 10 min tijd is je lunch klaar. Wie zegt daar nee tegen? Geef er een lamsburger of een saté van rundsvlees bij.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr Du Puy linzen
  • 150 gr couscous
  • 1 eetlepel jumbo rozijnen
  • 1/4 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • het sap van 1/2 citroen
  • zeste van 1/2 citroen
  • peper van de molen
  • grof zout
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de linzen in een steelpannetje en zet ze onder water. Kook de linzen gaar en spoel ze af. Ze moeten nog wat beet hebben.
  • Doe de couscous in een kom, samen met de rozijnen en de sjalotsnippertjes.
  • Overgiet de couscous met heet water waarin je het bouillonblokje verkruimeld hebt en dek af.
  • Laat de couscous wellen en maak de korrels los met een vork. 
  • Maak de couscous aan met de olijfolie en het citroensap.
  • Meng de beetgare linzen onder de couscous.
  • Werk af met zeste van citroen, peper van de molen en grof zout.
  • Schep de peterselie en pijnboompitjes door de tabbouleh en dien op.
TIP:

Munt doet het ook heel goed in tabbouleh.
Rooster de pijnboompitjes in een heet, droog pannetje. Blijf erbij want ze verbranden snel.
De citroenzeste geeft fraîcheur aan dit gerecht.

Reacties