Ovenschotel pasta kip met kleurrijke groentjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wat als je je maaltijd 's avonds enkel nog de oven moet inschuiven? Lijkt je dat iets? Je kan dit gerecht perfect daags voordien klaar maken en dan de volgende dag in de oven zetten. Ik ben uitgegaan van de groentjes die ik in mijn koelkast liggen had, maar kies gerust de groenten die jij lekker vindt of op voorraad hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr macaroni
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 200 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
  • 100 gr shii-take, van de stelen ontdaan en in grove brunoise gesneden
  • 1/2 courgette, in grove brunoise gesneden
  • peper en zout
  • verse oregano, fijngesneden
  • 150 gr roomkaas natuur
  • 300 gr melk
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr room
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • vetstof
  • 2 kipfilets, in hapklare stukjes gesneden
  • kippenkruiden
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Laat wat vetstof smelten in een hapjespan.
  • Fruit de ui glazig en voeg de look en paprikablokjes toe. Schep goed om en laat even meebakken op een medium vuur.
  • Voeg de kastanjechampignons en shii-take toe.
  • Doe de blokjes courgette erbij en kruid met peper, zout en verse oregano.
  • Laat de groentjes beetgaar worden.
  • Meng de groenten met de uitgelekte pasta.
  • Doe de roomkaas in een steelpan met de melk.
  • Breng aan de kook en klop goed met een garde.
  • Voeg de kaas toen en blijf kloppen.
  • Klop de room los met het ei en giet dit bij de saus.
  • Laat de saus nu enkel nog goed doorwarmen, maar niet meer koken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de saus over de pasta en schep om.
  • Doe wat extra vetstof in de hapjespan.
  • Kruid de kip met kippenkruiden en bak de blokjes mooi aan.
  • Schep als laatste de kip onder de pasta en breng alles over in een ovenschaal.
TIP:

Warm de schotel op in een oven van 180°C. Voeg desgewenst nog wat extra melk toe, als de schotel te droog dreigt te worden.
Strooi wat extra Parmezaanse kaas over het gerecht aan het einde van de opwarmtijd en laat de kaas even kleuren onder de grill.


Reacties