Paella

Foto Cathy Van de Moortele
Denk aan Spanje, denk aan het Zuiden en vrolijke muziek waarop kan gedanst worden. Grote pannen op het vuur, kruidige geuren, pittige chorizo en veel kleurtjes op je bord. Paella is altijd lekker en je geeft er een hoop mensen eten mee. Vandaag kies ik voor een paella met chorizo en scampi. Maar niets weerhoudt je ervan, om er inktvis, mosselen, vis of kip bij te doen. Wat jij maar lekker vindt.

Wat hebben we nodig:
  • een handvol verse peterselie, gesnipperd
  • 25 gr citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 115 gr water, heet
  • 1/2 koffielepel saffraandraadjes
  • 200 gr bouillon, heet
  • olie
  • 14 scampi, gepeld en van de darmkanalen ontdaan, drooggedept
  • 5 verse chorizo worsten, in schuine plakken gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 gele puntpaprika, in fijne ringen gesneden
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik, met sap
  • snuif paprikapoeder
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 300 gr arboriorijst of paella rijst
  • extra bouillon (ongeveer 500ml), heet
  • 100 gr diepvrieserwtjes
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de peterselie met het citroensap, de olie en de look. Zet aan de kant.
  • Meng het water met de saffraan en de bouillon in een steelpan. Hou warm.
  • Verhit een hapjespan of paellapan en doe er wat olie in.
  • Bak de scampi krokant aan beide zijden en leg ze op een bordje.
  • Bak de chorizo in dezelfde pan. Leg de gebakken chorizo op een bordje.
  • Voeg de uisnippers toe aan de pan en fruit ze glazig.
  • Voeg de paprikaringen toe en laat ze meefruiten.
  • Voeg de tomaten met het sap toe en kruid met paprikapoeder en look.
  • Voeg de rijst toe en schep goed om.
  • Voeg de peterseliekruidenmix toe.
  • Voeg extra bouillon toe, pollepel per pollepel, en voeg pas verse bouillon toe als de andere volledig opgenomen is.
  • Eens de rijst zacht is, voeg je geen extra bouillon meer toe.
  • Voeg de scampi's, chorizo en de erwtjes toe en schep om.
TIP:

Schep de paella in mooie aardewerk kommen en geniet!
Je hebt mogelijks niet alle bouillon nodig.

Reacties