Paella
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- een handvol verse peterselie, gesnipperd
- 25 gr citroensap
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 115 gr water, heet
- 1/2 koffielepel saffraandraadjes
- 200 gr bouillon, heet
- olie
- 14 scampi, gepeld en van de darmkanalen ontdaan, drooggedept
- 5 verse chorizo worsten, in schuine plakken gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 gele puntpaprika, in fijne ringen gesneden
- 200 gr tomatenblokjes uit blik, met sap
- snuif paprikapoeder
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 300 gr arboriorijst of paella rijst
- extra bouillon (ongeveer 500ml), heet
- 100 gr diepvrieserwtjes
- Meng de peterselie met het citroensap, de olie en de look. Zet aan de kant.
- Meng het water met de saffraan en de bouillon in een steelpan. Hou warm.
- Verhit een hapjespan of paellapan en doe er wat olie in.
- Bak de scampi krokant aan beide zijden en leg ze op een bordje.
- Bak de chorizo in dezelfde pan. Leg de gebakken chorizo op een bordje.
- Voeg de uisnippers toe aan de pan en fruit ze glazig.
- Voeg de paprikaringen toe en laat ze meefruiten.
- Voeg de tomaten met het sap toe en kruid met paprikapoeder en look.
- Voeg de rijst toe en schep goed om.
- Voeg de peterseliekruidenmix toe.
- Voeg extra bouillon toe, pollepel per pollepel, en voeg pas verse bouillon toe als de andere volledig opgenomen is.
- Eens de rijst zacht is, voeg je geen extra bouillon meer toe.
- Voeg de scampi's, chorizo en de erwtjes toe en schep om.
Schep de paella in mooie aardewerk kommen en geniet!
Je hebt mogelijks niet alle bouillon nodig.
Reacties