Roggevleugel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 roggevleugel
- peper van de molen
- zout
- boerenboter
- olijfolie
- 3 plakjes citroen
- extra boerenboter
- 1 eetlepel kappertjes
- 1/2 citroen
- verse bieslook, gesnipperd
- Was de roggevleugel onder koud, stromend water en dep hem droog met keukenpapier.
- Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
- Neem een grote vispan en laat er de boter en olie warm in worden.
- Laat de boter bruisen en leg dan pas de roggevleugel in de pan.
- Geef de vis de kans om een mooi bruin korstje te krijgen eer je hem voorzichtig omdraait met een grote spatel.
- Verdeel de plakjes citroen mooi naast de vis in de pan.
- Laat ook de andere kant mooi kleuren.
- In een apart pannetje laat je wat extra boter warm worden tot ze een hazelnootkleur krijgt en heerlijk ruikt. Voeg de kappertjes toe aan de gebruinde boter.
- Schep de roggevleugel op een groot bord en schep er de gebruinde boter met de kappertjes over.
- Werk af met het sap van de halve citroen en verse bieslook.
TIP:
Koop je roggevleugel dagvers.
Reacties