Roggevleugel

Foto Cathy Van de Moortele
Oooh wat eet ik graag rogge... De vlezige structuur van deze vis vind ik zo bijzonder, dat ik helemaal geen garnituur nodig heb. Enkel deze vleugel, met wat gebruinde boter en kappertjes en een vleugje citroen. Zalig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 1 roggevleugel
  • peper van de molen
  • zout
  • boerenboter
  • olijfolie
  • 3 plakjes citroen
  • extra boerenboter
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 citroen
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Was de roggevleugel onder koud, stromend water en dep hem droog met keukenpapier.
  • Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
  • Neem een grote vispan en laat er de boter en olie warm in worden.
  • Laat de boter bruisen en leg dan pas de roggevleugel in de pan.
  • Geef de vis de kans om een mooi bruin korstje te krijgen eer je hem voorzichtig omdraait met een grote spatel.
  • Verdeel de plakjes citroen mooi naast de vis in de pan.
  • Laat ook de andere kant mooi kleuren.
  • In een apart pannetje laat je wat extra boter warm worden tot ze een hazelnootkleur krijgt en heerlijk ruikt. Voeg de kappertjes toe aan de gebruinde boter. 
  • Schep de roggevleugel op een groot bord en schep er de gebruinde boter met de kappertjes over.
  • Werk af met het sap van de halve citroen en verse bieslook.
TIP:

Koop je roggevleugel dagvers. 

Reacties