Zalm poke bowl
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 zalmfilet, in blokjes gesneden
- 1 kleine sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel honing, vloeibaar
- 2 koffielepels citroensap
- enkele druppels sriracha saus
- 2 eetlepels getoaste sesamolie
- 1 eetlepel neutrale olie
- 1/2 kopje quinoa
- rucola, gewassen en gedroogd
- 5 kerstomaatjes, in 4 gesneden
- 10 edamame bonen, gedopt
- wit sesamzaad
- zwart sesamzaad
Foto Cathy Van de Moortele |
- Doe de blokjes zalm in een diepvrieszakje.
- Meng de ingrediënten voor de marinade samen (tem de neutrale olie).
- Giet de helft van de marinade bij de zalm en sluit het zakje.
- Laat de zalm 30 min trekken in de koelkast.
- Kook de quinoa in water (of bouillon) tot je uit de graantjes een klein staartje ziet verschijnen. Dat is het teken dat de quinoa gaar is. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Doe de quinoa in een kom.
- Schik de rucola naast de quinoa.
- Verdeel de tomaatjes en de boontjes over de sla.
- Haal de zalm uit de marinade en leg hem in je kom.
- Werk de zalm af met wit en zwart sesamzaad.
- Geef de rest van de marinade erbij als dressing.
Vervang de zalm gerust door rauwe tonijn (zie foto 2).
Edamame boontjes kan je rekenen bij de gezonde snacks.d
Reacties