Pastinaakpuree

Foto Cathy Van de Moortele
Pastinaak heeft zo'n echte aardse, diepe smaak. Ik combineer deze oude groente graag met aardappelen en werk ze dan af met authentieke graantjesmosterd. Zorg dat je er voldoende maakt, want de kom is leeg voor je het beseft.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr puree aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 500 gr pastinaak, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • zout
  • klont boerenboter
  • 150 ml culinaire room
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • peper
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de aardappelen samen op met de pastinaak in ruim, licht gezouten water.
  • Kook de groente tot ze goed gaar en makkelijk te pureren zijn.
  • Gebruik een pureepers om de groente fijn te maken.
  • Werk af met boter, room en mosterd.
  • Kruid de puree met peper en verse nootmuskaat en warm ze nog even goed door.
TIP:

Zorg dat de stukken aardappel en pastinaak ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
Geef er nog extra groenten bij, zoals gestoofde worteltjes bijvoorbeeld.

Reacties