Gransana brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 285 gr water
- 12 gr verse gist
- 500 gr Gransana
- 7 gr zout
- 15 gr broodverbeteraar
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Stort de bloem op het vocht en laat de Kenwood 11 min kneden op lage snelheid.
- Voeg ondertussen het zout en de broodverbeteraar toe.
- Bol het deeg mooi op en laat het 45 min rijzen in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Ontgas het deeg en bol het weer mooi op tot een boule of maak er een batard van.
- Leg het brood in de onderste schaal van de broodbakbol en dek af met de koepel.
- Laat het brood 45 min rijzen.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 230°C.
- Open de koepel en bestuif het brood lichtjes met bloem. Wrijf de bloem voorzichtig uit en snij het brood in met een scherp scheermesje.
- Zet de koepel weer op het brood en bak het brood 35 min.
- Verwijder de koepel en laat het brood nog 8 min verder bakken.
- Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
TIP:
Vet je scheermesje voor gebruik in met een heel klein beetje olie, zodat het makkelijker snijdt en neem vaak genoeg een nieuw mesje.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties