Kommetje gezond

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is weer zo'n gerechtje dat ontstaan is bij het opruimen van de koelkast: restjes bulghur, linzen, quinoa, aangevuld met groentjes waarvan ik niet meer genoeg had om er een volwaardige maaltijd van te maken. Maar als je alles samen serveert, heb je een mooie portie!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 rode ui, gepeld en grof gesneden
  • 5 groene asperges, uiteinden verwijderd
  • 5 stelen broccolini, in gelijke stukken gesneden
  • 5 oesterzwammen, in stukken gescheurd
  • peper van de molen
  • zout
  • getoaste sesamolie
  • 75 gr bulghurt, gekookt
  • 30 gr Dupuy linzen, gekookt
  • 30 gr quinoa, gekookt
  • witte sesamzaadjes
  • zwarte sesamzaadjes
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een wok.
  • Wok de uien kort.
  • Snij de asperges in grove stukken en hou de punten nog apart. Wok de stelen mee met de uien, broccolini en oesterzwammen tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de aspergepunten toe en warm ze mee op.
  • Kruid met peper, zout en sesamolie.
  • Meng de bulghur met de linzen en quinoa en warm die op in de microgolf.
  • Verdeel de koolhydraten over je kommetje en schep de groenten er op.
  • Werk af met de sesamzaadjes en fijngesnipperde pijpajuin.
TIP:

Ook lekker met shii-take. Bij shii-take verwijder je best de houterige stelen.
Maak gerust eens een grotere hoeveelheid bulghur, linzen en quinoa. Het bewaart zeker een week, in een goed afgesloten potje in de koelkast. Je hebt snel een maaltijd op tafel.

Reacties