Feestelijke champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
- 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 50 ml rode wijn
- 250 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 250 gr shii-take, van het steeltje ontdaan en in plakjes gesneden
- peper en zout
- vers gesnipperde peterselie
- 200 ml kippenbouillon, heet
- 30 ml water
- 2 koffielepels maïzena
- Laat de olie goed warm worden in je grootste pan.
- Fruit de ui aan met de selder, wortel en look.
- Laat deze groentjes rustig zacht worden en blus dan af met de rode wijn.
- Laat de wijn praktisch uitkoken en schep de groentjes in de kommetje.
- Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de champignons met de shii-take tot ze zacht zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de groentjes weer toe en strooi de helft van de peterselie erbij.
- Overgiet de groentjes met de kippenbouillon en breng even aan de kook.
- Dik de saus in met het maïzenapapje en laat nog eens goed doorwarmen.
- Werk af met de rest van de peterselie.
Lekker als bijgerecht bij vlees.
Vervang de Parijse champignons door evenveel kastanjechampignons.
Reacties