Feestelijke champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Champignons zijn altijd lekker, vooral in combinatie met sjalot, ui en andere groentjes. Je kan er ook echt veel van eten vooraleer je voldaan bent. Koop ze kraakvers en verbruik ze zo snel mogelijk.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 50 ml rode wijn
  • 250 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 250 gr shii-take, van het steeltje ontdaan en in plakjes gesneden
  • peper en zout
  • vers gesnipperde peterselie
  • 200 ml kippenbouillon, heet
  • 30 ml water
  • 2 koffielepels maïzena
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden in je grootste pan.
  • Fruit de ui aan met de selder, wortel en look.
  • Laat deze groentjes rustig zacht worden en blus dan af met de rode wijn.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken en schep de groentjes in de kommetje.
  • Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de champignons met de shii-take tot ze zacht zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de groentjes weer toe en strooi de helft van de peterselie erbij.
  • Overgiet de groentjes met de kippenbouillon en breng even aan de kook.
  • Dik de saus in met het maïzenapapje en laat nog eens goed doorwarmen.
  • Werk af met de rest van de peterselie.
TIP:

Lekker als bijgerecht bij vlees.
Vervang de Parijse champignons door evenveel kastanjechampignons.

Reacties