Trofie met courgette en champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 courgette, in grove brunoise gesneden
- 8 champignons, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
- peper en zout
- 125 gr verse trofie, al dente gekookt
- 1 eetlepel rode pesto
- 1 eetlepel kookvocht van de pasta
- 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droge pan
- Laat wat olie warm worden in een hapjespan met hoge randen.
- Fruit de ui glazig.
- Bak de courgetteblokjes en plakjes champignon mee. Ze mogen nog een beetje krokant zijn.
- Kruid met peper en zout. Schud je pan af en toe goed op zodat alle smaken zich kunnen verdelen.
- Warm de trofie mee op met de groentjes.
- Neem de pan van het vuur.
- Meng de pesto met het kookvocht en roer die onder de pasta.
- Werk af met pijnboompitjes.
Maak je pesto zelf. Zoveel beter dan pesto uit een bokaaltje. Giet een laagje olie op je pesto en bewaar hem koel. De olie zorgt ervoor dat er geen lucht aan kan, waardoor hij niet snel zal beschimmelen.
Verwarm nooit je pesto. Roer hem los met wat kookvocht van de pasta en roer hem pas door je gerecht als dat klaar is en van het vuur is.
Reacties