Vanille chocolade koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd leuk, die koekjes in 2 kleuren. Het ziet er moeilijk uit om te maken, maar het is het niet. Het vergt alleen wat tijd om het deeg te koelen, maar eens de koekjes op de plaat liggen, hoeven ze maar 10 - 12 min in de oven. Dus?

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 220 gr fijne griessuiker
  • het merg van 1 vanillestok
  • 1 ei
  • 300 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 30 gr pure cacao
  • 1 eetlepel melk
  • 1 ei, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter romig met de suiker en de vanille. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood. 
  • Voeg het ei toe en meng nogmaals.
  • Voeg de bloem toe en meng kort.
  • Weeg je deeg af en verdeel het in 3 gelijke delen.
  • Doe één deel terug in de kom van de Kenwood.
  • Los de cacao op in de melk en meng die door het deel in de Kenwood.
  • Maak een rol van het tweede deel deeg. Zorg dat de rol ongeveer 30 cm lang is.
  • Wikkel de rol deeg in plastic folie en leg het deeg 30 min in de diepvriezer.
  • Het derde deel deeg vorm je tot een platte schijf, net als het chocolade deeg. Leg beide schijven deeg in plastic folie gewikkeld, in de koelkast. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Bestuif je werkblad lichtjes met bloem.
  • Rol het chocolade deeg uit tot een rechthoek met een lengte van 30 cm.
  • Besmeer het deeg lichtjes met losgeklopt ei.
  • Leg het deeg uit de vriezer op het chocolade deeg en wikkel dat er mooi rond. Het ei zal er voor zorgen dat de twee soorten deeg mooi aan elkaar kleven.
  • Wikkel de rol deeg weer in folie en leg ze weer even in de vriezer.
  • Rol de schijf wit deeg uit tot een rechthoek van 30 cm.
  • Besmeer dit deeg lichtjes met losgeklopt ei.
  • Leg de rol deeg uit de vriezer op dit deeg en wikkel het er mooi rond.
  • Wikkel de rol opnieuw in folie en leg ze weer even in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet 3 bakplaten klaar en leg er bakpapier op.
  • Verwijder de folie van het deeg en snij het deeg in plakken van 1 cm dik. 
  • Leg de koekjes op de platen en bak ze 10 - 12 min tot de randjes lichtjes gekleurd zijn.
TIP:

Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen op roosters.

Reacties