Aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Niet meteen een ideetje voor de koudere wintermaanden, maar ik vind toch dat je het regelmatiger op tafel mag zetten. Zeker nu de zon zich al af en toe laat zien.
Aardappelsalade is altijd lekker en je kan er heel wat koelkastrestjes in kwijt. Ik vind het extra lekker als er spek in zit. Deze keer heb ik er een "groene" salade van gemaakt, met veel verse kruiden en felgroene erwtjes.

Wat hebben we nodig:
  • 5 grote aardappelen, geschrobt
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 stengel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 3 hardgekookte eieren, gepeld en in blokjes gesneden
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 2 - 3  eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • verse peterselie, gesnipperd
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar in de pel. Je kan dat gerust daags voordien doen. Laat ze even afkoelen en pel ze. Snij de aardappelen in beetgare stukken en doe ze in een grote kom.
  • Bak het spek krokant in een hete antikleefpan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Doe het spek bij de aardappelen.
  • Voeg de selder, pijpajuintjes en eieren toe.
  • Kook de erwtjes kort in een bodempje water. Laat ze schrikken onder koud water en voeg ze toe aan de salade.
  • Meng de mayonaise met de mosterdzaadjes en de kruiden. 
  • Roer de mayonaise onder de aardappelen en dek af met plastic folie.
  • Laat de aardappelsalade minstens een uurtje trekken in de koelkast.
TIP:

Voeg nog wat extra mayonaise toe voor je de aardappelsalade serveert.
Door de erwtjes na het koken te laten schrikken onder ijskoud water, blijven ze mooi groen. Kook ze niet langer dan nodig. Een paar minuutjes is voldoende.

Reacties