Lamscurry
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 stuk gember van een duim groot, geschild en in 2 gesneden
- 2 uien, gepeld en in 4 gesneden
- 2 tenen look, gepeld
- 300 ml water
- 2 eetlepels olie
- 1 kaneelstok
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 1/2 koffielepel venkelzaadjes
- 750 gr vlees van de lamsbout, in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- verse peterselie, grof gesnipperd
- zure room
- gezouten pinda's, geroosterd in een droog pannetje en gehakt
Hoe gaan we te werk:
- Cutter de helft van de gember glad met de uien, look en het water. Neem hier je tijd voor, want de puree moet zo glad mogelijk worden.
- De rest van de gember snij je in fijne staafjes en leg je nog even apart.
- Doe de uienpuree in een diepe pan en breng ze aan de kook.
- Dek af met een deksel en laat de uien 15 min sudderen.
- Verwijder het deksel en laat de uien verder garen tot alle vocht verdampt is en de uien lichtjes beginnen te kleuren.
- Voeg de olie en alle kruiden (ook de gember) toe.
- Schep goed om, zodat de kruiden zich goed kunnen verdelen.
- Bak de kruiden even mee. Als het lekker begint te ruiken in de keuken, ben je op goede weg.
- Voeg het vlees toe en schep voortdurend om.
- Voeg de tomatenblokjes toe en schep om. Breng het stoofpotje nog even aan de kook zodat alles goed warm is.
- Breng alles over in de slowcooker en laat het vlees 6-8u garen op slow setting.
- Werk de curry af met de peterselie, zure room en pinda's.
- Serveer de curry met naan, Griekse yoghurt en basmati rijst.
TIP:
Reacties
wat goed dat je zelf kruiding toevoegt. Dat is net het leuke aan koken.
Zoete groet,
Cathy