Fiesta Mexicana!

Foto Cathy Van de Moortele
Olà! Fiesta Mexicana wordt hier altijd gewaardeerd. Elk vult zijn tortilla naar eigen goeddunken. Mijn eigen goeddunken zegt: give it to me! Refried beans zien er niet uit. Het lijkt op kattenvoer uit blik. Maar als je het opwarmt en mengt met Mexicaanse salsa, is het een prima begin voor je Mexicaanse feestje.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • een handvol geraspte wortelen
  • 1/2 mini blikje maïskorrels, uitgelekt
  • 1 blik refried beans
  • 1/2 bokaal Mexicaanse salsa
  • 1 verpakking stand 'n stuff soft tortilla's
  • 125 gr cheddar, geraspt
  • zure room
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul in een antikleefpan. Kruid met de Mexicaanse kruiden en roer er de geraspte wortelen en de maïs onder.
  • Verwarm de refried beans met de salsa en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Verwarm de grill voor. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Vul de zachte tortilla's met refried beans en rundergehakt en strooi er kaas over naar believen.
  • Zet de tortilla's even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met zure room, pijpajuintjes en extra salsa.
TIP:

Je kan ook nog zwarte bonen bij het gehakt voegen.
Voeg eens wat verse koriander toe aan het gehakt voor de echte Mexicaanse smaak.
Deze tortilla's koop ik bij Carrefour. Ze zijn heel makkelijk te vullen en ze blijven mooi staan. Ze verkopen er ook de refried beans.






Reacties