Skrei met zeekraal
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 skreifilet
- peper en zout
- dille
- 1 verpakking zeekraal
- 1/2 blokje visbouillon
- 100 gr grijze garnalen, gepeld
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een vispan op het vuur en laat ze warm worden.
- Smelt wat vetstof in de pan.
- Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
- Leg de skrei in de pan en laat hem mooi kleuren aan één kant.
- Draai voorzichtig om met een grote visspatel en kruid met dille.
- Laat de skrei ook aan de andere kant mooi kleuren en schuif hem dan nog 8 - 10 min in de oven.
- Ondertussen gaar je de zeekraal in de visbouillon.
- Werk de skrei af met grijze garnaaltjes en geef er de zeekraal bij.
TIP:
Bij stovers eten wij dan ook weer graag veldsla met een eenvoudige vinaigrette: meng 3 eetlepels neutrale olie met 1 eetlepel witte azijn, wat suiker, peper, zout en 1/2 teentje geperste look.
Reacties