Skrei met zeekraal

Foto Cathy Van de Moortele
Skrei kan je niet het hele jaar door kopen. Van zodra hij verkrijgbaar is: hij komt hier op tafel. Een zeer mooie, witte, vaste kabeljauwsoort. We eten skrei liefst met karnemelkpuree (West-Vlaamse stovers). Ben jij ook fan?

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 skreifilet
  • peper en zout
  • dille
  • 1 verpakking zeekraal
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 100 gr grijze garnalen, gepeld

Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een vispan op het vuur en laat ze warm worden.
  • Smelt wat vetstof in de pan.
  • Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
  • Leg de skrei in de pan en laat hem mooi kleuren aan één kant.
  • Draai voorzichtig om met een grote visspatel en kruid met dille.
  • Laat de skrei ook aan de andere kant mooi kleuren en schuif hem dan nog 8 - 10 min in de oven.
  • Ondertussen gaar je de zeekraal in de visbouillon.
  • Werk de skrei af met grijze garnaaltjes en geef er de zeekraal bij.

TIP:

Bij stovers eten wij dan ook weer graag veldsla met een eenvoudige vinaigrette: meng 3 eetlepels neutrale olie met 1 eetlepel witte azijn, wat suiker, peper, zout en 1/2 teentje geperste look.

Reacties