Groene asperges met grijze garnalen

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kijk er altijd naar uit, naar het aspergeseizoen. De witte asperges zijn gewoon het lekkerst, maar de groene asperges haal ik ook wel vaak in huis. Gewoon kort grillen, kruiden en klaar! Voor als het snel mag gaan. Geef er fijngesneden ham of een eitje bij. Of maak een combi van ei met garnaal, zoals ik ze deze keer ook gegeten heb. Met krieltjes die even door gesmolten boter en fijngesneden peterselie gehaald zijn. Top!

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr krieltjes, gewassen 
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bussel groene asperges, uiteinden 1 cm ingekort
  • citroenpeper
  • grof zout
  • 2 kakelverse eieren
  • 150 gr grijze garnalen, gepeld
  • 25 gr boerenboter
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:
  • Kook de krieltjes gaar in ruim, licht gezouten water.
  • Laat een grillpan goed heet worden.
  • Voeg de olie toe.
  • Leg de asperges naast elkaar in de grillpan.
  • Kruid met citroenpeper en grof zout.
  • Laat de asperges kleuren aan één kant en daarna aan de andere kant.
  • Ondertussen pocheer je de eitjes in water dat net van de kook af is.
  • Verdeel de asperges over 2 borden.
  • Schik op elk bord 1 gepocheerd eitje en verdeel de grijze garnaaltjes.
  • Giet de aardappeltjes af en laat de boter smelten in de pan.
  • Voeg de peterselie en de aardappeltjes toe en schep goed om.
  • Kruid met peper en zout.
  • Geef de aardappeltjes bij de asperges.

TIP:

Kies eens voor heel fijn gesneden Italiaanse gekookte ham of voor plakjes gerookte zalm.
Kakelverse eitjes zijn de beste om te pocheren. Breng je water aan de kook, maak een draaikolk in het water met een chopstick en laat het eitje erin glijden. Verminder het vuur tot het water net niet meer kookt. Schep het gepocheerde eitje uit het water en laat de schuimspaan even rusten op een handdoek, zodat overtollig water weg kan. Probeer je eitjes niet samen te pocheren.

Reacties