Mac & Cheese met champignons en spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr macaroni
- 30 gr vetstof
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 30 gr vloeiende bloem
- 350 ml room
- 60 gr mozzarella, geraspt
- peper van de molen
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- 1/2 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en fijngesneden
- 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
- Laat de vetstof smelten in een steelpan en voeg de look toe.
- Strooi de bloem over de gesmolten boter en roer tot een roux.
- Voeg de room toe en laat de saus goed doorwarmen.
- Strooi de kaas erbij en kruid met peper en provençaalse kruiden.
- Roer de stukjes champignons en de spinazie door de saus.
- Giet de pasta af en hou wat kookvocht apart.
- Meng de pasta met de saus en wat kookvocht. Op die manier kan je alles beter verdelen.
- Schep de pasta in 4 kommen en dien meteen op.
Ook lekker als je er nog reepjes gegrilde paprika aan toevoegt.
Reacties