Mac & Cheese met champignons en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
Een volwassen versie van de meer gekende macaroni met kaassaus. Noem het restjesverwerking of noem het een creatief recept: het is lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr macaroni
  • 30 gr vetstof
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 30 gr vloeiende bloem
  • 350 ml room
  • 60 gr mozzarella, geraspt
  • peper van de molen
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • 1/2 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en fijngesneden
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat de vetstof smelten in een steelpan en voeg de look toe.
  • Strooi de bloem over de gesmolten boter en roer tot een roux.
  • Voeg de room toe en laat de saus goed doorwarmen.
  • Strooi de kaas erbij en kruid met peper en provençaalse kruiden.
  • Roer de stukjes champignons en de spinazie door de saus.
  • Giet de pasta af en hou wat kookvocht apart.
  • Meng de pasta met de saus en wat kookvocht. Op die manier kan je alles beter verdelen.
  • Schep de pasta in 4 kommen en dien meteen op.
TIP:

Ook lekker als je er nog reepjes gegrilde paprika aan toevoegt. 

Reacties