Wortel/knolseldersalade met walnoot
Foto Cathy Van de Moortele |
De walnoot doet het heel goed bij de aardse smaak van de knolselder. Geraspte worteltjes geven dan weer extra kleur en 3 kleuren rozijnen zorgen voor een zoete toets.
Wat hebben we nodig:
- 1/3 knolselder, geschild en grof geraspt
- 1 pink lady appel, van het klokhuis ontdaan
- sap van 1/2 citroen
- 2 grote wortels, geschraapt en grof geraspt
- een handvol walnoten, droog getoast en grof gehakt
- een handvol gemengde rozijnen
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 2 koffielepels graantjesmosterd
- verse bieslook, gesnipperd
- peper en zout
- pitjes van 1/2 granaatappel
Hoe gaan we te werk:
- Doe de knolselder in een grote kom.
- Snij de appel in 4 en daarna in fijne juliennereepjes. Doe de appel bij de knolselder en roer om met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Voeg de worteltjes toe, de walnoten en de rozijnen.
- Maak de dressing:
- Meng de olie met het citroensap, de ahornsiroop, look, mosterd en bieslook.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de dressing over de salade en schep om.
- Strooi de granaatappelpitjes over de salade en schep nogmaals om.
- Serveer.
TIP:
Hou de rest van de knolselder apart voor morgen. Dan krijg je een nieuw winters recept.
Reacties