Wortel/knolseldersalade met walnoot

Foto Cathy Van de Moortele
Valt het op dat ik graag kleurrijke salades eet? Bij Action vind je een ruim assortiment aan kleurrijke kommen, die je salades nog meer tot hun recht laten komen. Je mag er dus prat op gaan, dat ik al heel wat van die kommen in huis heb gehaald.
De walnoot doet het heel goed bij de aardse smaak van de knolselder. Geraspte worteltjes geven dan weer extra kleur en 3 kleuren rozijnen zorgen voor een zoete toets.

Wat hebben we nodig:
  • 1/3 knolselder, geschild en grof geraspt
  • 1 pink lady appel, van het klokhuis ontdaan
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 grote wortels, geschraapt en grof geraspt
  • een handvol walnoten, droog getoast en grof gehakt
  • een handvol gemengde rozijnen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 2 koffielepels graantjesmosterd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • peper en zout
  • pitjes van 1/2 granaatappel

Hoe gaan we te werk:
  • Doe de knolselder in een grote kom.
  • Snij de appel in 4 en daarna in fijne juliennereepjes. Doe de appel bij de knolselder en roer om met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Voeg de worteltjes toe, de walnoten en de rozijnen.
  • Maak de dressing:
  • Meng de olie met het citroensap, de ahornsiroop, look, mosterd en bieslook.
  • Kruid met peper en zout. 
  • Giet de dressing over de salade en schep om.
  • Strooi de granaatappelpitjes over de salade en schep nogmaals om.
  • Serveer.

TIP:

Hou de rest van de knolselder apart voor morgen. Dan krijg je een nieuw winters recept.

Reacties