Lemon curd

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is echt de tijd van het jaar om eens lemon curd te maken. In de vriezer heb ik altijd wel Engelse muffins zitten, die je eerst toast en dan besmeert met lemon curd. Zalig toch!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 165 gr fijne griessuiker
  • 80 gr ijskoude boter, in blokjes gesneden
  • 90 ml citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren los met de dooiers en de suiker in een steelpan met zware bodem.
  • Zet de pan op een zacht vuurtje en blijf goed kloppen tot de suiker opgelost is.
  • Voeg de klontjes boter en het citroensap toe.
  • Blijf verder kloppen tot de lemon curd mooi ingedikt is.
  • Giet de lemon curd in schone bokaaltjes en bewaar ze in de koelkast.
TIP:

Je kan ook wat zeste van citroen toevoegen.
Gebruik lemon curd als vulling in taart en gebak.

Reacties