Haverkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 50 gr fijne griessuiker
- 100 gr meergranen havervlokken
- 50 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Gebruik de K-klopper van de Kenwood om de boter romig te kloppen met de suiker.
- Meng de havervlokken met de bloem en voeg deze droge ingrediënten toe aan de boter.
- Meng nog even kort.
- Bestuif je werkblad met wat bloem.
- Rol het deeg uit tot 5 mm dikte.
- Steek rondjes van 6 cm diameter uit het deeg.
- Restjes deeg kneed je weer samen en rol je opnieuw uit.
- Leg alle deegrondjes op je bakplaat.
- Bak de koekjes 20 - 22 min of tot ze licht gekleurd zijn.
- Laat de koekjes op het papier afkoelen op een rooster.
Reacties