Haverkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig maar met eenvoud is niets mis. Ik heb meergranen havervlokken gebruikt, maar je kan ook gewone havermout nemen als je dat in huis hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 100 gr meergranen havervlokken
  • 50 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik de K-klopper van de Kenwood om de boter romig te kloppen met de suiker.
  • Meng de havervlokken met de bloem en voeg deze droge ingrediënten toe aan de boter.
  • Meng nog even kort.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem.
  • Rol het deeg uit tot 5 mm dikte.
  • Steek rondjes van 6 cm diameter uit het deeg. 
  • Restjes deeg kneed je weer samen en rol je opnieuw uit.
  • Leg alle deegrondjes op je bakplaat.
  • Bak de koekjes 20 - 22 min of tot ze licht gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes op het papier afkoelen op een rooster.
TIP:

Voeg wat vanille toe aan het deeg voor extra smaak.

Reacties