Vanillemuffins

Foto Cathy Van de Moortele
Mijn kleine helper Marie, kwam vandaag vanillemuffins bakken. Wat een leuke sous-chef! Vol enthousiasme roerde ze droge en natte ingrediënten door elkaar en bakte ze haar eigen muffins. Ik denk dat Marie ze lekker vond, want ze kon er wel 2 op!

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr patisseriebloem
  • 140 gr fijne griessuiker
  • 3 gr zout
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 65 gr olie
  • 100 gr halfvolle melk
  • het merg van 1 vanillestokje
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder.
  • Meng het ei met de olie, melk en vanille.
  • Roer de natte ingrediënten door de droge. 
  • Schep 8 gelijke hoopjes in muffinvormpjes.
  • Bak de muffins gaar in 20 - 22 min.
TIP:

Laat de vanille weg en vervang door citroenextract of 1 eetlepel maanzaadjes of 50 gr chocolate chips.
Meng niet langer dan nodig, zodat je muffins niet taai worden. 

Reacties