Italiaanse canestrelli
Foto Cathy Van de Moortele |
Canestrelli smaken lichtjes naar citroen en zijn te herkennen aan hun specifieke bloemvorm met het gat in het midden en deze koekjes komen uit Liguriƫ.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr patisseriebloem (ik heb SuprĆØme gebruikt)
- 65 gr maĆÆzena
- 50 gr bloemsuiker
- het merg van 1/3 vanillestok
- 2 hardgekookte eieren
- enkele druppels citroen extract
- 100 gr boerenboter, ijskoud en in blokjes gesneden
- suikersneeuw
- Zeef de bloem met de maĆÆzena en de bloemsuiker. Roer met een garde tot alles mooi gemengd is.
- Voeg het vanillemerg toe en meng opnieuw.
- Pel de eieren en gebruik het eiwit voor andere doeleinden.
- Wrijf de hardgekookte eigelen door een zeefje boven de bloem.
- Voeg het citroen extract toe en meng.
- Meng de boterblokjes kort door de bloem in de Kenwood en maak er een bal van.
- Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 1u in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot 1cm, op een licht bebloemd werkblad.
- Steek zoveel mogelijk bloemetjes uit het deeg en haal het middelste eruit met een rond stekertje (ik gebruik hiervoor een spuitmondje).
- Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 18 min.
- De koekjes mogen niet echt kleuren.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bestuif de afgekoelde koekjes met suikersneeuw.
Suikersneeuw is bloemsuiker die niet smelt.
Reacties