Chocolade broodpudding
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr fijne griessuiker
- 20 gr pure cacao
- een snuif kaneelpoeder
- een snuifje kardamompoeder
- 3 eieren + 2 eierdooiers (totaal 230 gr ei)
- 225 gr volle melk
- 340 gr room 40%
- enkele druppels vanille extract
- 285 gr oud brioche of challah brood, ontkorst en in blokjes gesneden
- suikersneeuw
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een vierkante ovenschaal in met wat vetstof.
- Meng de suiker met de cacao, het kaneelpoeder en het kardamompoeder in een kommetje.
- Klop de eieren los met de eierdooiers.
- Voeg de geklopte eieren toe aan de suiker en meng goed.
- Meng de melk met de room en het vanille extract.
- Spatel beide mengsels door elkaar.
- Doe de broodblokjes in de ovenschaal en overgiet met het beslag.
- Meng alles voorzichtig door elkaar met een spatel.
- Bak de broodpudding 40 - 45 min of tot de pudding gaar is (er blijft niets meer kleven aan een satéprikker).
- Laat de pudding volledig afkoelen in de schaal op een rooster.
- Bestuif de broodpudding met suikersneeuw en snij in vierkantjes.
Bewaar de broodpudding onder plastic folie in de koelkast.
Oud wit brood kan je ontkorsten en op voorhand in blokjes snijden. Bewaar deze broodblokjes in de vriezer tot je voldoende hebt om broodpudding te maken.
Suikersneeuw is een soort bloemsuiker die niet wegsmelt. Heb je geen suikersneeuw, gebruik dan bloemsuiker, die je aanbrengt net voor je de pudding serveert.
Reacties