Rode aardappelpuree met kruiden

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had een zakje rode aardappelen mee en verse kruiden en heel veel look. Deze romige aardappelpuree doet het zo goed bij rood vlees, dat ik hem gewoon moest maken bij de filet pur van deze middag. Wees niet bang om ongeschilde aardappelen te gebruiken in aardappelpuree. Je merkt er helemaal niets van, behalve dat je vezels toevoegt aan je puree. De look, die moet er echt bij. Gewoon, omdat het zo lekker is.

Wat hebben we nodig:
  • 1.4 kg rode aardappelen, goed gewassen en in gelijke stukken gesneden
  • 6 tenen look, gepeld en gekneusd
  • 1/2 potje zure room
  • 50 gr boerenboter
  • peper van de molen
  • grof zout
  • culinaire room
  • 1 potje verse bieslook, heel fijn gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de aardappeltjes in een pot met ruim, lichtgezouten water. Voeg er ook de tenen look aan toe.
  • Kook de aardappelen goed gaar en giet ze daarna af.
  • Doe de zure room en boter in de kookpot en doe er de uitgelekte aardappelen en de look bij.
  • Stamp alles met de pureestamper.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg room toe als de puree te droog lijkt.
TIP:

Je kan de look ook verwijderen na het koken van de aardappelen of er iets minder mee pureren.

Reacties