Rode aardappelpuree met kruiden
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1.4 kg rode aardappelen, goed gewassen en in gelijke stukken gesneden
- 6 tenen look, gepeld en gekneusd
- 1/2 potje zure room
- 50 gr boerenboter
- peper van de molen
- grof zout
- culinaire room
- 1 potje verse bieslook, heel fijn gesnipperd
- Doe de aardappeltjes in een pot met ruim, lichtgezouten water. Voeg er ook de tenen look aan toe.
- Kook de aardappelen goed gaar en giet ze daarna af.
- Doe de zure room en boter in de kookpot en doe er de uitgelekte aardappelen en de look bij.
- Stamp alles met de pureestamper.
- Kruid af met peper en zout.
- Voeg room toe als de puree te droog lijkt.
Je kan de look ook verwijderen na het koken van de aardappelen of er iets minder mee pureren.
Reacties