Triple chocolate chunk & chip muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem (ik heb SuprĆØme gebruikt)
- 80 gr pure cacao
- 11 gr bakpoeder
- 2 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr zout
- 250 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- 240 gr karnemelk
- 55 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 50 gr olie
- 1 koffielepel vanille extract
- 85 gr chocolate chips
- 85 gr fondant chocolade, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat klaar met daarop 15 muffinvormpjes.
- Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
- Meng alles met een garde tot een egaal mengsel.
- In een tweede kom, klop je suiker met de eieren, de karnemelk, boter, olie en vanille.
- Spatel de natte ingrediƫnten kort door de droge, tot ze net gemengd zijn. Meng niet langer dan nodig.
- Spatel de chocolate chips en de gehakte chocolade door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 15 vormpjes.
- Bak de muffins 3 min op 220°C. Bak ze daarna nog 17 min op 180°C.
- Laat de muffins even afkoelen in de vormen en laat ze daarna volledig afkoelen op roosters.
Ik zet de papieren muffinvormpjes in silicone muffinvormen of in de keramiek potjes nr 8 van Emile Henry. Als je het beslag enkel in papieren vormpjes doet, zullen de vormpjes uitzakken en heb je platte muffins.
Strooi wat gehakte noten of extra chocolate chips over het beslag net voor de muffins de oven in gaan.
Als grof gehakte chocolade kan je de chocoladereepjes gebruiken waarmee de pains au chocolat gevuld zijn.
Reacties