Ravioli met peer en walnoot

Foto Cathy Van de Moortele
Onze oudste dochter had deze ravioli op reis gegeten en was er helemaal van in haar nopjes. Tijd om de handen uit de mouwen te slaan en deze ravioli eens zelf te maken.
Kies vaste peren en een romige mascarpone. De crunch van de walnoten maakt dit gerecht af. Toast ze voor je ze hakt, zodat ze nog extra smaak krijgen.
De saus maak je van boter en een restje kookvocht van de pasta. Meer moet dat niet zijn.
Dit recept is voor 4 personen. Serveer er nog een kruidensalade bij.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr pastabloem de Cecco
  • 200 gr ei (4 eieren)
  • 400 gr stevige peren, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 225 gr pecorino
  • 55 gr mascarpone
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 45 gr walnoten, droog getoast en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de pastabloem met de eieren en kneed tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten.
  • Maak ondertussen de vulling: Rasp de peren fijn en meng ze met de pecorino en de mascarpone.
  • Kruid met peterselie, peper en zout.
  • Draai lange vellen van de pasta.
  • Vouw één vel dubbel en vouw het weer open, zodat je mooi de middenlijn ziet.
  • Schep hoopjes vulling met enige tussenruimte.
  • Bestrijk de pasta rond de vulling met wat water en vouw het vel dicht.
  • Druk alle lucht uit de pasta.
  • Met een vormpje naar wens, snij je de ravioli.
  • Leg de ravioli te drogen op een bakplaat die bestrooid is met pastabloem.
  • Dek af met plastic folie en laat de ravioli zeker 1u rusten in de koelkast.
  • Kook de ravioli gaar in ruim, gezouten water. Laat ze uitlekken op een handdoek.
  • Laat de boter smelten in een grote pan en kruid met peper en zout. 
  • Voeg de beetgare ravioli toe eens de boter bruist maar niet kleurt.
  • Schep voorzichtig om.
  • Voeg wat kookvocht van de pasta toe om de saus romiger te maken.
  • Werk af met peterselie en gehakte walnoot.
TIP:

Ravioli kan je perfect invriezen. Zorg dat de ravioli naast elkaar liggen op een bebloemd oppervlak en dat ze elkaar niet raken. Ik gebruik hiervoor mijn grote, platte Antarctica dozen van Tupperware, omdat ze niet veel plaats innemen en toch veel ravioli een plaats kunnen geven. Noteer op een etiket welke pasta in welke doos zitten. Kook de ravioli bevroren.
Schil een extra peer en snij ze in blokjes. Bak de blokjes peer even krokant aan in wat boter en serveer ze bij de ravioli.

Reacties