Parmezaanse kip

Foto Cathy Van de Moortele
Vergeet niet om je kipfilets plat te slaan met de deegrol, vooraleer je ze paneert. Op die manier wordt je kip heel gelijkmatig en snel gebakken. Neem voldoende olie, zodat het vlees mooi frituurt en dep de kip af op keukenrol voor je ze serveert.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets
  • 45 gr bloem
  • peper en zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 45 gr paneermeel
  • 25 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • verse rozemarijn, fijngesnipperd
  • olie
  • boerenboter
  • verse peterselie, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en klop ze plat met de deegrol of een vleeshamer.
  • Kruid de bloem met peper en zout en doe ze in een schaaltje.
  • Doe de eieren in een tweede schaaltje.
  • Meng het paneermeel met de kaas, rozemarijn, peper en zout en doe het in een derde schaaltje.
  • Doop de kipfilets één voor één in achtereenvolgens bloem, ei en paneermeel.
  • Verhit een flinke bodem olie met een klontje boter in een grote pan.
  • Frituur de kip tot ze mooi gekleurd is. Draai om en bak ook de andere kant. 
  • Laat de kip uitlekken op huishoudrol.
  • Strooi de peterselie over de kip en dien op.
TIP:

Lekker met spaghetti con pomodoro.
Gebruik zeker voldoende olie, zodat de kip kan "zwemmen". Anders loop je het risico dat het paneermeel verbrandt.

Reacties