Paella met chorizo en zeevruchten

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar voor mij mag het al zomer zijn. Ik verlang naar de zon, naar warmte, naar regenvrije dagen (alhoewel dat in onze zomers geen garantie is). Met deze paella haal je de zon in huis. Koop zeevruchten in de versafdeling van je supermarkt, die al gebruiksklaar zijn voor je paella. Bepaal zelf hoe pittig je jouw chorizo wilt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stengel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 150 gr chorizo, ontveld en in brunoise gesneden
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 250 gr rijst voor paella (ik heb arborio gebruikt)
  • 600 ml water, kokend
  • 2 visbouillonblokjes
  • peper en zout
  • 100 gr diepvrieserwtjes, ontdooid
  • 200 gr zeevruchten
  • verse peterselie, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
  • Fruit de prei aan met de look, ui en selder, zonder die te laten kleuren.
  • Voeg de chorizo en kurkuma toe en laat even meegaren. Roer af en toe om.
  • Voeg de rijst toe en schep goed om.
  • Meng het water met de bouillonblokjes.
  • Voeg deze bouillon in delen toe, pollepel per pollepel. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
  • Eens alle bouillon opgebruikt is, voeg je de erwtjes en de zeevruchten toe.
  • Warm nog eens goed door en werk af met de peterselie.
TIP:

Je kan ook diepvrieszeevruchten gebruiken. Laat die dan eerst ontdooien.

Reacties