Paella met chorizo en zeevruchten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1/2 prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stengel groene selder, in fijne brunoise gesneden
- 150 gr chorizo, ontveld en in brunoise gesneden
- 1 koffielepel kurkuma
- 250 gr rijst voor paella (ik heb arborio gebruikt)
- 600 ml water, kokend
- 2 visbouillonblokjes
- peper en zout
- 100 gr diepvrieserwtjes, ontdooid
- 200 gr zeevruchten
- verse peterselie, grof gehakt
- Laat de olie warm worden in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
- Fruit de prei aan met de look, ui en selder, zonder die te laten kleuren.
- Voeg de chorizo en kurkuma toe en laat even meegaren. Roer af en toe om.
- Voeg de rijst toe en schep goed om.
- Meng het water met de bouillonblokjes.
- Voeg deze bouillon in delen toe, pollepel per pollepel. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
- Eens alle bouillon opgebruikt is, voeg je de erwtjes en de zeevruchten toe.
- Warm nog eens goed door en werk af met de peterselie.
Je kan ook diepvrieszeevruchten gebruiken. Laat die dan eerst ontdooien.
Reacties