Spaghetti con pomodoro
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen look, gepeld en geplet
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel oregano
- peper van de molen
- grof zout
- verse bieslook, heel fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olie warm worden in een brede pan.
- Fruit de look mee (zet het vuur heel zacht, zodat je fornuis niet onder de olie zit), tot die lekker geurig wordt.
- Voeg de tomatenblokjes toe en zet een deksel op de pot.
- Laat de tomatensaus op een heel zacht vuurtje een uur trekken.
- Verwijder de look.
- Cutter de saus fijn met de staafmixer.
- Kruid met oregano, peper van de molen en grof zout.
- Zet de saus nog 15 min op een zacht vuurtje.
- Serveer met verse pasta en werk af met fijngesnipperde bieslook.
Vervang de oregano door fijngesnipperde basilicum en werk af met gescheurde blaadjes basilicum.
Kook de pasta beetgaar en meng hem door de saus. Voeg ook een lepel kookvocht van de pasta toe, om de saus nog beter te binden en de pasta makkelijker te kunnen mengen.
Reacties