Champignons met paksoi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 paksoi, schoongemaakt
- 250 gr champignons, van de steeltjes ontdaan en in 4 gesneden
- peper en zout
- 1 eetlepel Marsala
- 1 koffielepel appelazijn
- verse peterselie, gesnipperd
- Laat wat vetstof warm worden in een zware pan.
- Fruit de ui glazig.
- Scheid de witte delen van de groene. De witte delen snij je in maantjes. Doe de maantjes bij de ui en roerbak even mee.
- Voeg de champignons toe en laat ze meebakken.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de Marsala en appelazijn toe en laat die uitkoken.
- Voeg nu ook de fijngesneden groene bladeren van de paksoi toe.
- Roer om en serveer.
Dit is een leuk bijgerecht voor als je gasten in huis hebt die graag extra groenten nemen.
Reacties