Champignons met paksoi

Foto Cathy Van de Moortele
Een fijn bijgerecht! Tegenwoordig kan je makkelijk aan paksoi komen en het bewaart ook redelijk lang in de koelkast. Ik gebruik het graag in bouillon en wokgerechten maar ook als bijgerecht is het niet te versmaden.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 paksoi, schoongemaakt
  • 250 gr champignons, van de steeltjes ontdaan en in 4 gesneden
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Marsala
  • 1 koffielepel appelazijn
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof warm worden in een zware pan.
  • Fruit de ui glazig.
  • Scheid de witte delen van de groene. De witte delen snij je in maantjes. Doe de maantjes bij de ui en roerbak even mee.
  • Voeg de champignons toe en laat ze meebakken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de Marsala en appelazijn toe en laat die uitkoken.
  • Voeg nu ook de fijngesneden groene bladeren van de paksoi toe.
  • Roer om en serveer.
TIP:

Dit is een leuk bijgerecht voor als je gasten in huis hebt die graag extra groenten nemen.

Reacties