Boontjes met chorizo en zilveruitjes

Foto Cathy Van de Moortele
Een robuust en lekker bijgerecht. Serveer deze boontjes bij rundsvlees of een gebraad. Niet zo'n fan van chorizo? Neem dan een iets mildere worst of kies voor spekblokjes.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr verse boontjes, schoongemaakt
  • 150 gr chorizo, in blokjes gesneden
  • vetstof
  • 1/2 bokaaltje zilveruitjes, uitgelekt
  • peper en zout
  • 1 takje thijm, geritst
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesnedden
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de boontjes beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Laat een grote pan goed warm worden en bak de chorizo kort aan.
  • Schep de chorizo uit de pan en voeg indien nodig, wat extra vetstof toe.
  • Bak de zilveruitjes kort in de pan.
  • Giet de boontjes af en meng ze met de zilveruitjes en de chorizo.
  • Kruid met peper, zout en thijm.
  • Warm nog even goed door en werk af met de azijn en de pijpajuin.
TIP:

Boontjes voeg je toe aan kokend water. Als tip kan je onthouden: groenten die onder de grond groeien, zet je op in koud water (aardappelen, wortelen, witlof, ..). Groenten die boven de grond groeien, zet je op in kokend water (erwtjes, boontjes, ..).

Reacties