Focaccine soffici
Foto Cathy Van de Moortele |
Na het bakken heb ik de broodjes eerst laten afkoelen en ze dan gevuld met lekkers. Even in de grill om het broodje te toasten en de kaas te laten smelten: Tutti a tavola!
Wat hebben we nodig:
- 125 gr melk, lauwwarm
- 125 gr water, lauwwarm
- 10 gr verse gist
- 1 koffielepel suiker
- 400 gr pizzabloem (ik heb Bisco gebruikt)
- 50 gr olijfolie
- 1/2 koffielepel zout
Hoe gaan we te werk:
- Doe de melk met het water in de kom van de Kenwood.
- Breek de gist in het water en voeg de suiker toe.
- Stort de bloem over het vocht en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
- Voeg ondertussen de olie en het zout toe. Het deeg zal heel glad en nat worden, maar dat komt uiteindelijk weer goed.
- Kneed het deeg nog even verder met de hand.
- Dek het deeg af en laat het 40 min rusten.
- Verdeel het deeg in 9 gelijke delen. Laat de deegballetjes 10 min rusten en bol ze dan op.
- Laat de balletjes 15 min rusten en rol ze dan uit tot platte schijven van 12 cm doorsnede.
- Leg de schijven op bakplaten en dek af met plastic en een keukenhanddoek.
- Laat de broodjes 60 - 90 min rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Duw met je vingers gaatjes in de broodjes.
- Bak de focaccine 20 - 25 min of tot ze gaar zijn.
- Bestrijk de broodjes onmiddellijk na het bakken met wat water, zodat ze mooi zacht blijven.
Strooi wat grof zout op de broodjes, net voor ze de oven in gaan.
Je kan het deeg ook gewoon uitrollen en met een vormpje van 12 cm doorsnede de broodjes uitsnijden.De broodjes moeten lichtgekleurd zijn.
Focaccine soffici betekent zachte broodjes.
Reacties