Cruesli met hazelnoot en chocolade

Foto Cathy Van de Moortele
Ontbijten is het eerste moment van de dag, waarbij je aan tafel zit en bedenkt wat de dag je zal brengen. Ontbijtgranen zijn meer en meer deel gaan uitmaken van onze ontbijttafel en dringt de boterham een beetje weg. Ontbijtgranen zijn heel vaak boordevol suikers, kleurstoffen en toevoegingen die we absoluut niet nodig hebben.
Wat dacht je er van, om eens zelf cruesli te maken? Je hebt namelijk controle over wat je er in doet. Deze keer heb ik gekozen voor havervlokken, hazelnoot en fondant chocolade.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr hazelnoten
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 250 gr grove, volkoren havervlokken
  • 30 gr kokosolie
  • 45 gr agavesiroop
  • 90 gr water
  • 50 gr fondant chocolade, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Cutter 100 gr hazelnoten fijn, maar niet tot poeder. Doe dit in een keukenrobot.
  • Meng de gemalen hazelnoten met de stukjes hazelnoot en de havervlokken in een grote kom.
  • Verwarm de kokosolie met de agavesiroop en het water in de microgolfoven.
  • Giet de kokosolie over de granen en meng goed om.
  • Stort alles uit op een bakblik met bakpapier en zorg dat het mooi in één laag ligt.
  • Bak de cruesli krokant in 20 min en schep halverwege om. Laat de cruesli nog wat langer bakken als hij nog niet krokant genoeg is.
  • Laat de cruesli helemaal afkoelen en meng er dan de chocoladestukjes onder.
TIP:

Gebruik geen gewone, zachte havermout.

Reacties