Gesuikerde amandelen

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet zelfs niet of je dit een recept kan noemen. Het bevat slechts 2 ingrediënten: suiker en amandelen. Deze keer kan je er niet meer onderuit: geen enkel excuus wordt aanvaard. Dit snoepgoed moet je gewoon maken.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr amandelen, ongepeld
  • 100 gr suiker
Hoe gaan we te werk:
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in. Leg een tweede vel ingevet bakpapier klaar.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Verdeel de amandelen over een plaatje en laat ze 5 min roosteren in de oven.
  • Ondertussen zet je de suiker op in een steelpan.
  • Laat de suiker smelten tot caramel. Roer niet. Je kan de pan wel af en toe bewegen.
  • Eens je de caramel ruikt, haal je hem van het vuur voor hij verbrandt.
  • Meng de noten onder de caramel met een hittebestendige lepel. 
  • Stort de gesuikerde noten op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek af met het tweede vel bakpapier (zorg dat de ingevette kant op de noten ligt).
  • Met een deegrol maak je het oppervlak effen.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en laat de amandelen afkoelen.
  • Breek de afgekoelde amandelen in stukken.
TIP:

Je kan dit recept ook met pecannoten, hazelnoten of walnoten maken bijvoorbeeld, of verschillende noten mengen.
Wees voorzichtig met hete caramel, want die kan serieuze brandwonden veroorzaken.

Reacties