Gesuikerde amandelen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr amandelen, ongepeld
- 100 gr suiker
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in. Leg een tweede vel ingevet bakpapier klaar.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verdeel de amandelen over een plaatje en laat ze 5 min roosteren in de oven.
- Ondertussen zet je de suiker op in een steelpan.
- Laat de suiker smelten tot caramel. Roer niet. Je kan de pan wel af en toe bewegen.
- Eens je de caramel ruikt, haal je hem van het vuur voor hij verbrandt.
- Meng de noten onder de caramel met een hittebestendige lepel.
- Stort de gesuikerde noten op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Dek af met het tweede vel bakpapier (zorg dat de ingevette kant op de noten ligt).
- Met een deegrol maak je het oppervlak effen.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en laat de amandelen afkoelen.
- Breek de afgekoelde amandelen in stukken.
Je kan dit recept ook met pecannoten, hazelnoten of walnoten maken bijvoorbeeld, of verschillende noten mengen.
Wees voorzichtig met hete caramel, want die kan serieuze brandwonden veroorzaken.
Reacties